Programia - Tvorba e-shopů, shop, eShop, e-shop, B2C, B2B

MENUZAVŘÍT
Úvod Novinky Programia oslavila kulatiny! Už 10 let pomáháme e-shopům růst a vydělávat

Programia oslavila kulatiny! Už 10 let pomáháme e-shopům růst a vydělávat

Pekárková Sylvie 28.9. 2023

Rok 2013 už zní skoro jako věčnost. O to větší máme radost, že jsme mohli právě letos společně oslavit 10 let budování úspěšných e-commerce řešení. Ba co víc, každým rokem se rozrůstá náš IT tým i portfolio zajímavých klientů, kteří v e-shopových soutěžích září jako hvězdy na nebi. A tím působení Programie zdaleka nekončí. Plány do budoucna máme velké. Tomu také odpovídala naše výroční akce, kterou jsme si s kolegy naplno užili!

Wellness s královským výhledem

Akci k 10. výročí jsme plánovali hodně dopředu. Přeci jen jsou to naše první kulatiny. Místo konání padlo na penzion Kraľov dvor, které nám doporučil Gardeon – náš klient a zároveň tým blízkých lidí, který také nechyběl na naší programiácké narozeninové akci.

Náš Honza s kluky z Gardeonu

V penzionu měli naštěstí volno a i když ještě týden před akcí lilo jak z konve, v den D bylo naštěstí nádherné počasí a nic nebránilo tomu, abychom si společný čas užili na maximum. Ze zkušenosti víme, že jen jedna noc nestačí, a tak jsme opět rezervovali hned dvě. Telefon jsme ale za žádnou cenu neodložili. I v takových chvílích držíme kritický servis 24/7.

Penzion Kraľov dvor se nachází v chráněné krajinné oblasti Velká Fatra poblíž vesnice Čremošné. Ano, to je přesně ta vesnice z TV, kde nedávno matka bránila své dítě vidlemi před medvědem. Vyskytuje se zde velký počet medvědů a my je dokonce slyšeli a těsně se s nimi minuli. A výhledy? Překrásné. Jak přímo z našeho ubytování, tak všude kolem.



Oslavujeme náš skvělý tým!

Nemáme ambice růst do nezměrné šířky. Mnohem sympatičtější je nám menší, rodinný počet kolegů. Za těch několik let jsme se ale přece jen o něco rozrostli. Když Programia začínala, tvořili náš tým pouze čtyři chlapi – Radek, Pavel, Petr a Zbyněk. No a nyní nás je už 26, z čehož náš chlapský tým zjemňuje 5 skvělých žen s různým zaměřením.

Dokonce zrovna 4. září, tedy tři dny před akcí, k nám nastoupili tři nováčci. Rovnou se tak mohli seznámit s celým týmem i neformálně a hned ze startu si užít tak významnou událost.


A co bylo na programu? Pořádný pohyb i velkolepá hostina!

  1. Na oběd jsme se nadlábli gulášem s knedlíkem a zapili to čepovanou plzní. Večer se zase podávaly typické slovenské halušky s brynzou a došlo i na přídavky.
  2. Někteří kolegové si dopřáli masáž a jiní se vydali na túru ke zřícenině hradu Zniev v pohoří Malé Fatry. Stoupák to byl ale pořádný (převýšení cca 480 metrů).
  3. Krásné vyhlídky v okolí nás lákaly jako magnet, a tak jsme hned druhý den vyrazili na úpatí Gaderské doliny pro změnu v oblasti Velké Fatry, kde jsme zdolali vrcholy Ostrá a Tlstá. Cestou jsme míjeli úžasné výhledy na hory, jeskyně i cesty s řetězy.





  4. Vyzkoušeli jsme místní specialitu – tzv. Gaderskou kávu, což je káva s vrchní vrstvou míchaného bílku a žloutku. Sladká a energeticky vydatná tečka stála za to.
  5. Druhý večer jsme se ocitli na zcela unikátním místě zvaném Brloh (street & grill Food & american BBQ). Zapálila se vatra, sfoukli jsme svíčky na narozeninovém dortu od talentované Júlie Ovšákové (finalistka soutěže Peče celé Slovensko, která se dostala do TOP 12) a pak už následledovalo vyloženě obžerství. Pan majitel pro nás připravil dlouho pečené hovězí maso na plátky, kachní a krůtí maso, salát coleslaw, opečené brambory a výborné pití. K tomu všemu nám hrála živá hudba, kdy nadaný kytarista jel jednu pecku za druhou. 






Jak se výroční akce líbila kolegům?

Jak se říká – 100 lidí 100 chutí i názorů. Asi nikdy nejde naplnit očekávání úplně všech. Věříme ale, že si během oslavy našeho výročí každý našel to své a všichni si to užili. 🙂

Martina Jalůvková: Letošní akce zase posunula laťku o něco výše a už teď jsem zvědavá co se bude dít na 11. výročí! Prostředí naprosto nádherné, slovenské hory já zbožňuji, takže pro mě byla volba TOP. Výšlapy byly náročné, ale ve finále neměly chybu a počasí, které nás provázelo, jsme měli za odměnu. Vůbec mi nevadí, že nezbyl čas na masáž nebo wellness, protože mě hory neskutečně baví. Důležité bylo neusnout večer u pivka předčasně únavou. Ale však co, na regeneraci jsme pak měli celý víkend. Raut, který byl připraven ve venkovním areálu Brlohu byl skvělý a hostitelé také. Pánové a dámy z Gardeonu si zaslouží pochvalu za přípravu, pozorné hostitele a vysokohorské průvodce!

Karel Prohl: Výlet byl super. Jídlo, pití, ubytování, okolí a příroda špičkové kvality. Má fyzická kondice je již na nižší úrovni, takže jsem absolvoval pouze první procházku. Majitelé a kolegové z Gardeonu byli moc příjemní a ochotní. Dost mi to pomohlo při procházce.

Miroslav Hlisnikowski: Plus dávám pěkné krajině, čistému vzduchu, příjemné obsluze a klidu. Mínus za malou postel, chybějící ručník, malé porce jídla a okolí – krom putování za výhledy nebylo moc kam jít (žádné památky nebo lokální zajímavosti). Výšlap byl pro mě extrém a moc jsem si to neužil. Radši bych nějaké lehčí vycházky, něco ve stylu „Štramberk“, kde si může člověk koupit nějaký suvenýr či ochutnat nějakou místní dobrotu, nakrmit zvířátka a v klidu se projít. Poslední den byl nejzajímavější, tolik masa pohromadě jsem dlouho neviděl, jen škoda, že 70 % z toho bylo přepepřené. Co bych změnil? Rozhodně bych přidal do plánu nějaké společné aktivity. Bowling, šipky, soutěže apod.

Jan Ryba: Akce byla super a hned ze startu jsem se mohl seznámit s kolegy (nastoupil jsem 1. září). Příjemné prostředí, uvolněný program (nebylo nic nuceného ani povinného). Kolegové velmi příjemní, přátelští. Hlavní společná aktivita (výšlap) pro mě byl příliš náročný. Chyběla mi informace, že se jedná o tak složitý výšlap. Kdybych věděl, co nás bude čekat nešel bych, protože mi nestačily síly.

Jana Havlásková: Za mě byla výroční akce jako vždy super. Měli jsme dostatek dobrého jídla a pití. Oceňuji, že jsme si sami mohli zvolit sobotní program, a tedy jestli jít na náročnou túru, nebo odpočívat na chatě. Sobotní večerní akce v režii Gardeonu se mi taky moc líbila. 

Petr Mikoláš: Na akci se mi nejvíce líbilo prostředí, ve kterém se akce konala. Užil jsem si krásné výhledy, čerstvý vzduch, okolní klid a nízké světelné znečištění, takže v noci bylo vidět nebe plné hvězd. Areál, ve kterém jsme byli ubytováni, byl stylový komplex s dobrým ubytováním a wellness. Bylo super, že se po dlouhé době sešel celý tým, takže jsem se viděl s kolegy, se kterými se běžně nepotkávám. Bohužel jsem si kolegy dostatečně neužil, protože vedení naplánovalo túry po okolí, takže jsme místo neformálního klábosení funěli po kopcích. Příště bych raději uvítal volnější program, ať mám více času si povykládat s kolegy. Poslední večer jsme odjeli do nedaleké restaurace, kdy pro nás byla připravena super večeře na grilu a pohodová zábava pod širým nebem ve formě táboráku a písniček doprovázených kytarou. Celkově akci hodnotím kladně.

Pavel Kramný: Za mne to byly jedny z nejlepších narozenin Programie na které jsme tým pečlivě připravovali a sdělovali dopředu všechny důležité informace - například místo konání jsem pojal jako hádanku a soutěžilo se, kdo uhádne, kam pojedeme, jako první :) Pečlivě jsme informovali kolegy, co nás čeká, jaké bude převýšení, jak dlouho a kudy se půjde, atd. Narozenin jsme si báječně užili také díky starosti bratrů M + M Cholevovců z Gardeonu, péči majitele Brlohu pana Petra a také díky tomu, že jsme zdolali 3 vrcholy Malé a Velké Fatry. Jako příležitostný domácí kuchař jsem ocenil zejména skvěle připravené jídlo v Brlohu, které bylo skutečně přímo nebesky lahodné, velmi jemně kořeněné a hlavě, přátelé, se úplně rozplývalo na jazyku, jak bylo měkoučké :) Touto oslavou jsem také mohl zavzpomínat na naše začátky i na to, co všechno jsem se během těch deseti let naučil. A za co jsem nejvíc vděčný – mám skvělé, ba ty nejlepší, kolegy, jaké jsem si mohl přát, a denně děkuji Bohu za to, že to tak je. Někdy se mi to zdá jako klišé, ale Programia je skutečně dream team.

Jan Svoboda: Jakmile jsem u Kraľovova dvora vystoupil z auta, ohromila mě ta neskutečná krása kolem s výhledem na kopce a údolí, i super počasí plné slunce a tepla. To místo je magické a určitě se tam vrátím. Bavilo mě být s kamarádkami a kamarády, pít pivo na terase, dát si se Zbyňkem cigárko :-) a nikam nespěchat. Úplně super jsem si užil masáž. A důležité pro mě bylo, že si tam každý mohl dělat, co chce. Kdo chtěl, šel na výšlap, kdo nechtěl, zůstal a prostě pil pivo, hleděl do krajiny, vířil se, saunoval nebo se prošel do vesnice na nákup místních sýrů. Akce byla jednoduše FREE – tedy protikladem přeorganizovaných team buldingů, které většina lidí z duše nesnáší. Moc rád jsem si popovídal s přáteli z Gardeonu, s Martinou, Martinem a Markem i jejich maminkou a všem jim děkuju za to, jak Pavlovi tu akci pomohli vymyslet a zařídit. Těším se na další. Však vánoční večírek se neúprosně blíží!


Pan Petr, majitel Brlohu, kterému tímto moc děkujeme



Za profi fotky z Brlohu, kde probíhala hlavní část oslavy s dortem, děkujeme Milo Fabianovi.

Gardeon: Za nás to bola rozhodne super akcia s perfektne vyskladanou partiou inteligentných ľudí, ktorí sa vedia zabávať na úrovni. Každý si odniesol pekné zážitky z turistiky aj večernej akcie pri ohníku. Navzájom sme sa trošku spoznali, zistili, kto má čo vo firme na starosti... Určite hodnotíme pozitívne možnosť vidieť a stretnúť sa naživo. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu s Programiou.


Chceš mít jistotu práce, super plat a každý den trávit v příjemném prostředí s fajn kolegy? Baví tě programování a práce na e-shopech klientů? Napiš nám!